درمان بیماری اندومتریوز
نحوه درمان بیماری اندومتریوز
درمان بیماری اندومتریوز : اندومتریوز عارضه ای است که به موجب آن بافتی که شباهت زیادی به رحم دارد در دیگر قسمت های بدن و به طور معمول در رحم رشد می نماید.
علل ابتلا به بیماری اندومتریوز
با اینکه تا به امروز دلیل دقیقی برای ابتلا به این بیماری مشخص نشده است ولی برخی از تحقیقات حاکی از این می باشد مواردی که در ذیل به آن ها اشاره شده است در بروز این بیماری بی تاثیر نیستند:
- رشد سلول های رویانی : در برخی موارد شاهد تبدیل سلول های رویانی موجود در مخاط لگن و شکم به افت اندومتریال هستیم.
- مشکلات ناشی از جریان خون قاعدگی : در صورتی که خون قاعدگی از بدن خارج نشده و به درون ناحیه لگن یا لوله های رحم وارد شود.
- هورمون ها: افزایش هورمون استروژن در ایجاد اندومتریوز موثر می باشد.
- رشد در هنگام جنینی : برخی از مطالعات حاکی از این است که امکان تشکیل اندومتریوز در دوران جنینی وجود دارد ولی نشانه های آن با رسیدن به سن بلوغ و بالا رفتن سطح استروژن بروز خواهند نمود.
- سیستم ایمنی : مشکلات مرتبط با دستگاه ایمنی می تواند از تخریب بافت اندومتر خارج از رحمی ممانعت کند.
- ژنتیک : برخی از شواهد نشان دهنده ارثی بودن این عارضه می باشند. چنانچه یکی از اقوام نزدیک شما به بیماری اندومتر ابتلا داشته باشد احتمال ایجاد آن در شما بالا می باشد.
- انتقال سلول اندومتریال : سلول های اندومتریال می توانند توسط سیستم لنفاوی به دیگر نواحی بدن انتقال یابند.
تشخیص اندومتریوز
در ابتدا باید بگوییم که برای تشخیص این بیماری هیچ روش ارزیابی دقیقی وجود نداشته و لاپاراسکوپی تنها روش دقیق تایید اندومتریوز می باشد.
دکتر آرزو ناصحی ، متخصص زنان در تهران برای انجام این روش که یک روش کم تهاجم نیز می باشد اقدام به ایجاد یک برش در ناحیه لگن نموده و ابزاری به نام لاپاراسکوپ را که در واقع لوله ای نورانی و نازک بوده و یک دوربین به آن متصل می باشد از طریق برش وارد بدن می نماید.
نحوه درمان بیمار اندومتریوز
از جمله گزینه های درمانی اندومتریوز عبارتنداز:
- هورمون ها؛ شامل قرص های ضدبارداری و هورمون آزاد کننده گونادوتروپین
- داروهای مسکن؛ شامل مسکن های قوی یا داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی همچون ایبوپروفن
- جراحی : سعی متخصص زنان در جراحی اولیه حذف ناحیه هایی می باشد که به اندومتریوز ابتلا دارند اما ممکن است در برخی موارد نیاز به برداشتن هر دو تخمدان به وسیله هیسترکتومی باشد.