زایمان سزارین و طبیعی

زایمان سزارین و طبیعی

زایمان سزارین و طبیعی : اکثر خانم هایی که سابقه بارداری نداشته و برای اولین بار بارداری را تجربه می کنند سوالات زیادی در رابطه با روش زایمان خود دارند.

برخی ترس ها و تصورات نابجا و غلط در رابطه با زایمان طبیعی موجب شده که خانم ها از انجام آن خودداری کرده و بیشتر از روش زایمان سزارین برای وضع حمل و تولد نوزاد خود استفاده کنند.

باید گفت زایمان طبیعی از نظر علمی و پزشکی بر زایمان سزارین ارجحیت دارد مگر در مواردی که این روش برای مادر یا جنین او مشکل آفرین باشد.

 

زایمان سزارین و طبیعی

 

زایمان طبیعی

زایمان طبیعی روشی با حداقل عوارض برای تولد نوزاد است که از گذشته تا همین امروز مورد استفاده قرار گرفته است.

زایمان طبیعی در شرایطی که مادر مشکل خاص و حادی نداشته و حاملگی نرمال باشد احتیاجی به مصرف دارو یا انجام اقدامات خاص نداشته و بیمار بلافاصله بعد از شروع شدن دردهای زایمانی در بیمارستان بستری خواهد شد.

بیمار به منظور بررسی سلامت جنین در طی زایمان تحت مراقبت قرار گرفته و پزشک صدای قلب جنین را چک می کند. در این مدت زمان نیاز به عدم حرکت و استراحت مطلق مادر نیست، مادر می تواند راه رفته و مواد غذایی دلخواه خود را میل کند و تنها زمانی نیاز به خوابیدن او روی تخت زایمان است که پزشک بخواهد قلب نوزاد را چک کرده و پیشرفت زایمان را بررسی نماید.

البته در مواردی که گاهی به جنین، گاهی مادر و گاهی هر دو مربوط می شود ممکن است به انجام اقدامات اضافه تری مثل مانیتور مداوم قلب و مصرف داروهای خاص علاوه بر مراقبت های ذکر شده نیاز باشد که در این صورت مادر باید با پزشک همکاری نماید.

 

زایمان سزارین و طبیعی

 

مراحل زایمان طبیعی معمولاً طولانی هستند به همین علت در زمان طی این مراحل، بیمار در اتاق مخصوص مربوط به زایمان تحت نظر یک ماما قرار می گیرد.

هر بیمار یک مامای اختصاصی دارد، البته در برخی از بیمارستان ها و مراکز این مراحل تحت نظر پزشکانی قرار می گیرد که در حال سپری نمودن دوره تخصصی زنان می باشند.

چنانچه زایمان نرمال و بدون مشکل باشد نیاز به مهارت خاصی نداشته و با توجه به مرکز می تواند توسط ماما یا متخصص زنان صورت پذیرد؛ در اغلب مراکز مخصوص زایمان طبیعی ، زایمان توسط ماما انجام می شود مگر در موارد مشکل دار.

مراحل زایمان طبیعی

زایمان طبیعی در 3 مرحله زیر انجام می شود:

  • مرحله اول : دردهای زایمانی در این مرحله که به آن فاز نهفته گفته می شود به منظور باز شدن دهانه رحم و آمادگی آن برای خارج شدن نوزاد شروع شده، مرتب می گردند و در نهایت افزایش می یابند. این مرحله برای بانوانی که اولین زایمان خود را تجربه می کنند حدوداً 20 ساعت به طول انجامیده و در سایر خانم ها حدود 14 ساعت زمان می برد.
  • مرحله دوم : مرحله دوم زایمان طبیعی یا همان مرحله تولد نوزاد از زمان باز شدن کامل دهانه رحم تا وقتی که نوزاد به طور کامل خارج شود طول می کشد.
  • مرحله سوم : این مرحله یک ساعت پس از زایمان طبیعی و خارج شدن جفت می باشد. مرحله سوم به این دلیل به طور جداگانه آورده شده است چون در ساعات اولیه نیاز به ماساژ رحمی و برخی مراقبت های خاص دارد.

 

زایمان سزارین و طبیعی

 

زایمان سزارین

برای اینکه بتوان نوزاد را در این نوع زایمان از شکم مادر خارج کرد، نیاز به ایجاد برشی کوچک در شکم او می باشد.

لازم به ذکر است به منظور اینکه مادر دردی را احساس نکرده و اذیت نشود تحت بیهوشی یا بی حسی از کمر قرار می گیرد که روش بی حسی بر بیهوشی ارجح است.

تفاوت زایمان سزارین و طبیعی و مزایای زایمان طبیعی

  • در زایمان طبیعی بهبودی مادر سریع تر به دست آمده و فرد بلافاصله قادر به از سر گرفتن فعالیت های روزمره می باشد.
  • در این روش پزشک اقدام به ایجاد برش بر روی شکم نمی کند، در نتیجه جای زخم یا برش بر روی بدن فرد نمی ماند.
  • ریسک عفونت بعد از زایمان طبیعی به مراتب کمتر از زایمان سزارین می باشد زیرا رحم و داخل شکم در زایمان طبیعی دستکاری نمی گردند.
  • در حین زایمان طبیعی به میزان قابل توجهی هورمون درد ترشح می شود که این هورمون در تکامل ریه ها و خارج شدن مایع امینوتیک از آن تاثیر دارد به همین دلیل ریسک بروز مشکلات تنفسی بعد از این روش زایمانی کمتر است و غیره.​
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
تماس با دکتر