سقط جنین
درباره سقط جنین
به تمام شدن بارداری پیش از هفته بیستم بارداری ، سقط جنین گفته می شود. بیشترین موارد سقط ناخواسته جنین در 3 ماهه ابتدایی بارداری گزارش شده است. در ادامه مقاله توضیحات جامعی را در رابطه با عوامل موثر در سقط ناخواسته جنین و دلایل آن خدمت تان ارائه کرده ایم.
دلایل سـقط جنین
ناهنجاری های موجود در جنین همچون ناهنجاری های کوروموزومی دلیل بیشتر سقط های زودهنگام می باشند. البته باید بگوییم دلایل دیگری همچون بیماری ها نیز ممکن است موجب سقـط ناخواسته جنین شود.
امکان دارد دلیل سقط هایی که در هفته های اول صورت نگرفته و دیرتر اتفاق می افتند موارد ذیل باشد:
- واکنش سیستم ایمنی بدن مادر
- ابتلا به بیماری هایی همچون تیروئید یا دیابت
- عفونت ها
- رشد نامناسب جفت
- نارسایی دهانه رحم یا ضعیف بودن آن
از دیگر دلایل موثر در سقـط جنین به طور ناخواسته می توان به وارد شدن آسیب های فیزیکی به مادر اشاره کرد.
لازم به ذکر است خانم هایی که سابقه بیش از 3 سـقط را دارند، خانم هایی با سنی بیشتر از 35 سال و همچنین خانم های مبتلا به بیماری های تیروئید و دیابت نیز در معرض سقط جنین قرار داشته و نیازمند مراقبت های ویژه ای هستند.
چه عواملی احتمال سآقط جنین را افزایش می دهند؟
با وجود اینکه احتمال سقـط ناخواسته جـنین در همه خانم ها وجود دارد اما موارد ذیل موجب افزایش احتمال سـقط ناخواسته جـنین در آن ها می شود.
- وجود سابقه سقط جنین : خانم هایی با سابقه دو سقـط جنین پشت سر هم بیش از سایرین در معرض خط سقط جنین قرار دارند.
- سن : احتمال داشتن جنینی با اختلالات کوروموزومی با بالا رفتن سن بیشتر می شود. به طوریکه این احتمال در خانمی 40 ساله به طور تقریبی دو برابر یک خانم 20 ساله است.
- عفونت : بر اساس تحقیقات صورت گرفته مبتلا بودن مادر به عفونت هایی همچون سرخک، ایدز، اوریون، لیستریوز، سرخجه، گنوره و غیره نیز احتمال سقط جنین را بالا می برد.
- مشکلات ژنتیکی یا سابقه نقص های مادرزادی : احتمال سـقط جنین در صورتی که خانم باردار، همسر او یا خانواده هر دوی آن ها به مشکلات ژنتیکی دچار بوده، نوزادی با نقص های مادرزادی داشته باشند و دارای نقص شناخته شده کوروموزومی باشند بیشتر خواهد بود.
از دیگر عوامل موثر در افزایش احتمال سـقط ناخواسته جنین می توان به مشکلات رحمی یا دهانه رحم، ابتلا به بیماری های مزمن، مصرف برخی داروها، سموم محیطی، استعمال دخانیات، مصرف الکل، اضافه وزن و برخی آزمایش های غربالگری تشخیصی تهاجمی اشاره کرد.